ITP| tip 1
In veel gevallen is het moeilijk een wedstrijd te winnen door alleen maar op de baselijn te blijven hangen. Je moet bij het oplopen naar het net daarom niet denken in termen van punten scoren en het niet laten afhangen van de stand. Het gaat er vooral om dat je je tegenstander onder druk zet, dus het effect van het oplopen op de tegenstander. Heb je er een hekel aan om regelmatig op te lopen en te volleren, dan kun je er maar beter voor zorgen dat je je gaat thuisvoelen aan het net. De aanvalsbal die je van achteruit slaat om het mogelijk te maken naar voren te lopen, noemen we de approach.

ITP| tip 2
Wanneer je je service volgt naar het net, zorg er dan voor dat je tegenstander geen idee heeft waar jouw opslag naar toe gaat. Dit houdt in dat je serveert met een grote variatie in spin, snelheid en plaatsing. Dat brengt de tegenstander in verwarring en zorgt ervoor dat die zich niet op een bepaalde slag kan voorbereiden.

ITP| tip 3
Speel je approach bij voorkeur niet naar de sterke kant van je tegenstander en zeker niet wanneer die in een goede positie staat. Enkele aanwijzingen:
- soms kan een crosscourt approach wel degelijk een slimme bal zijn
- dropshots zijn ideale approaches
- de beste approach is die waarbij je tegenstander nauwelijks in de gaten heeft dat het een approach betreft
12 mei 2020
lees meer