Onze ITP| tennisvisie steunt op een aantal belangrijke pijlers:

- persoonlijke aandacht
- versterken van persoonlijke kwaliteiten
- tennis moet vooral leuk zijn

Niemand tennist hetzelfde. De stijl van tennis is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

- motoriek
- lichaamsbouw
- karakter
- gevoel

De tennisstijl is dus heel persoonlijk, daarom vinden wij persoonlijke aandacht heel belangrijk. Wij houden rekening met kwaliteiten en zwaktes van elke speler. We zoeken de tennisstijl die bij je past. Ronny vertelt:

,,Je kunt mensen niet iets niet laten denken. Daarom is het ook een uitdaging om op latere leeftijd te leren tennissen. Want volwassenen beredeneren wat ze moeten doen, terwijl het beste tennis in een soort trance wordt gespeeld. Ik geloof daarin. Als je kijkt naar de bal en je concentreert je optimaal, dan lijkt de bal zelfs groter".

,,Als je te veel nadenkt voor een slag, gaat het mis. In het verlengde daarvan, bied je als docent je leerlingen te veel informatie aan, dan leer je hen tennissen af in plaats van aan. Tennisles is dan ook een kwestie van gedoseerd informatie aanbieden. Het is de kunst om zo veel mogelijk te bereiken door zo weinig mogelijk te zeggen".

,,Als je de techniek een beetje beheerst, is het raadzaam om zo snel mogelijk vanuit een bestaande spelsituatie te trainen. Op die manier worden de automatismen van een slag gerelateerd aan de wedstrijdsituatie. Anders leer je een kunstje dat je niet in de spelsituatie kunt gebruiken"

,,Ik heb niet de illusie dat ik elke week de gouden tip heb. Je zoekt samen met de leerling naar de beste oplossing binnen zijn of haar mogelijkheden. Ik leer dus geen dingen af, maar probeer juist kwaliteiten te ontwikkelen. Daarvoor kruip ik in de huid van de ander om zo goed mogelijk contact te maken. Ik vind dat je op die manier de ander pas echt wat kunt leren".
12 mei 2020
lees meer